Vaalikoneet surraavat

Julkaistu:

Viime päivinä on tullut vastatuksia muutamaan vaalikoneeseen, muutama vielä odottaa vuoroaan. Ehdokkailta kysytään kouluverkoista Pride-liputukseen kunnassa ja kaikkea siltä väliltä. On samojakin kysymyksiä. Kysymyksissä tehdään keinotekoisia vastakkainasetteluja, on 5 vaihtoehtoa niille, jotka eivät halua ottaa kantaa ja 4 vaihtoehtoa, jossa ei voi valita keskitietä.

Kysymyksiin vastaaminen vaatii aikaa ja vaivaa. Kysymykset kannustavat myös pysähtymään miettimään kysymyksiä. Ylen koneessa jätin väliin Puumalaan ja Pyhäjärveä koskevat kysymykset kun olen pälkäneläinen.

Olisi mielenkiintoista joskus nähdä selvityksiä, paljonko vaalikoneilla on vaikutusta lopullisiin äänestyspäätöksiin. Luulenpa, että tämän tyyppinen ehdokkaisiin tutustuminen tulee vuosi vuodelta tärkeämmäksi. Alkavatko vaalikoneita tuottavat ohjailla politiikkaa jää nähtäväksi tulevina vuosina.

Kansanvalta saa puheenvuoron 18.4., mikä on näinä aikoina upea asia. Toivotaan voimia ja viisautta kaikille ehdolla oleville sekä vaalikonevastaamiseen että kampanjoihin. Toivotaan, että vielä löytyy uusia ehdokkaitakin.

Vaalikoneilla tavataan, arvoisat lukijat.

Lisää julkaisuja

25.8.2021

Työ on alkanut

Vaalit Kesäkuun kunnallisvaalit ovat ohi. Pälkäneen kunnan äänestysprosentti oli 58,8%, edellisellä kerralla 61,7%. Valtuustoon tuli tällä kertaa valituksi 48% uusia

26.5.2021

Näitä asioita pyrin edistämään Pälkäneellä

Kokemukseni Kunnanvaltuutettu 20 v,  Sivistyslautakunnan vpj ja pj  7v,  Perusturvaltk pj 8v,   Valt I vpj  4v Maakuntavaltuutettu 8v,  Kokoomuksen puoluevaltuutettu

17.5.2021

Maaseutu ja tulevaisuus

Maassamme on viime vuosikymmenet väestö on tasaisella vauhdilla  muuttanut kaupunkeihin. Elämäntyylikin  on muuttunut kaupunkimaiseksi. Monet kunnat ovat isosti huolissaan  asukasmäärän